Fysiotherapie prakijk Bruin Waleson | Geen wachtlijst, snel terecht!

Hardlopen

Hardlopen is goed voor lichaam en geest. Wij geloven dat het voor iedereen is weggelegd, mits het op een verantwoorde en effectieve manier gebeurd. Wij kunnen daarbij helpen!

Misvattingen

Op het eerste oog lijkt hardlopen een eenvoudige activiteit. Er is echter geen enkele sport waar eenzelfde beweging zo vaak herhaald wordt. Als er iets mis gaat in dit beweegpatroon ligt een blessure snel op de loer. In de praktijk komt dit helaas geregeld voor. Een veelgehoorde misvatting is dan ook: ’hardlopen is slecht voor je gewrichten’ of ’hardlopen is niet voor mij bestemd’. Uit veel wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat hardlopen zorgt voor sterke en gezondere spieren en pezen, goed is voor de botdichtheid en positieve effecten heeft op het gewrichtskraakbeen. Daarnaast verkleint het de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas, kanker én heeft het ook nog eens significante voordelen voor de mentale gezondheid. Met de juiste voorbereiding, training en nazorg is hardlopen voor vrijwel iedereen bestemd.

Gespecialiseerd in revalidatie en preventie

Fysiotherapeuten Daan en Thomas zijn zelf fervente hardlopers. Vanwege de liefde voor de sport hebben zij zich middels verschillende cursussen en opleidingen gespecialiseerd in revalidatie en preventie van blessures. Dit doen ze met een uitgebreide intake, lichamelijk (functioneel) onderzoek en indien nodig een zeer gedetailleerde loopanalyse.

Dus loopt u met een blessure, twijfelt u over bepaalde aspecten tijdens uw trainingen of heeft u vragen over de preventie van hardloopblessures? Maak dan snel een afspraak.