Fysiotherapie prakijk Bruin Waleson | Geen wachtlijst, snel terecht!

 

Oncologische fysiotherapie

Als u (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, is het zinvol om uw conditie op peil te houden. Uit onderzoek blijkt dat het veel voordelen heeft om tijdens en na de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen. Veel mensen vinden het fijn om zelf aan de slag te kunnen met het herstel.

 

Mensen die tijdens de behandeling tegen kanker bij een speciaal geschoolde fysiotherapeut trainen behouden hun fitheid en hebben minder klachten van misselijkheid, vermoeidheid of pijn. Mensen verdragen de chemotherapie beter en hebben een lager risico op voortijdig stoppen van de behandeling. Daarnaast gaan mensen sneller en meer uren aan het werk na de behandeling.

 

Grote voordelen van trainen na afloop van de medische behandeling zijn een sneller herstel van fitheid en kracht, een sneller herstel van vermoeidheid en mensen kunnen sneller hun dagelijkse activiteiten op pakken. Al met al zijn er veel aantoonbare voordelen van trainen onder begeleiding van een geschoolde fysiotherapeut die er voor zorgt dat de kwaliteit van leven vooruit gaat of behouden wordt.

 

In onze praktijk is Sanne Boeken gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie. Zij is onderdeel van het Onconet. Het Onconet is een netwerk van fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het begeleiden van oncologische patiënten. Fysiotherapeuten die hier onderdeel van zijn, zijn speciaal opgeleid om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. Zij weten wat voor effect kanker(behandeling) heeft op het lichaam en tegen welke beperkingen u kunt aanlopen. Het netwerk heeft als missie om kwalitatief goede en toegankelijke fysiotherapeutische begeleiding aan te bieden bij het behouden of herwinnen van fitheid voor patiënten met kanker.

 

Door onze samenwerking met SportCity hebben wij perfecte trainingsmogelijkheden om aan deze missie te voldoen.

 

Wat kunt u verwachten?


Onder begeleiding van Sanne volgt u een op maakt gemaakt programma wat bestaat uit een combinatie van conditie training en krachttraining. Daarnaast geeft zij u advies over hoe u thuis op een verantwoorde manier aan uw conditie kunt werken en zo actief mogelijk te blijven.’